OVER
BOEFKIK
Wouter en Joost hebben beiden al een leven in de beste keukens achter de rug als ze zich steeds meer op de creatieve kant van het koksvak gaan richten. Waar Joost nog enkele buitenlandse keukens ontdekt, journalistiek studeert en zich langzaam opwerkt tot hoofdredacteur van diverse gastronomische magazines, volgt Wouter een grafische opleiding en legt zich helemaal toe op foodfotografie om uiteindelijk bij dezelfde uitgeverij aan de slag te gaan. Het is meteen twee handen op één buik en samen maken ze de mooiste magazines, boeken en gastronomische reportages. Beiden starten een eigen bedrijf, Wouter als foodfotograaf, vormgever en foodstylist, Joost als conservenmaker, productontwikkelaar en eveneens foodstylist. Al snel wordt duidelijk dat ze nog krachtiger zijn als al deze disciplines samensmelten in een gezamenlijk bedrijf. Boefkik is hun creatieve broedplaats die begin 2018 het levenslicht ziet.
TERUGBELVERZOEK
JOOST VAN ROOSMALEN
“Zou wel moeten, maar ik kan er niet eerder voor opstaan. Eén keer snoozen, tandenpoetsen onder de douche en vijf minuten later in de auto om zo vroeg mogelijk in de studio te zijn.”
“Ooit zou ik nog wel een boerderijtje achteraf willen hebben met een paar kipjes en een hangbuikzwijn. Of een aanschuiftafel op het Franse platteland. Nu krijg ik echter nog de meeste energie van grote steden die ik letterlijk wil proeven en waar je op iedere straathoek geïnspireerd raakt.”
“Ik droom nog bijna dagelijks over die perfecte burrito met carne asada en agua fresca bij de taqueria op 16th street in San Francisco. Het ultieme comfort food!”
“In Tilburg is het friet en geen patat! Het liefst iets dikker gesneden en gebakken in ossenvet. Al bijna te slap door het warme stoofvlees en de Belgische mayonaise die eroverheen zitten. Mexicano en frikandel speciaal erbij.”
“In de ochtend zoveel mogelijk dubbele espresso. La Trappe Isid’Or na het fietsen, Grüner Veltliner bij de barbecue, whisky voor de ontspanning en altijd zoekend naar een gelegenheid voor Champagne.”
“Ik heb het geluk gehad dat ik op heel veel plaatsen in de wereld heb mogen eten, van driesterren tot een maaltijd bij de locals in de jungle. Geranium in Kopenhagen als absolute nummer 1 op gastronomisch gebied. ‘s Ochtends om 4.00u op de vismarkt in Tokyo de beste sushi en noedels staat misschien nog wel een treetje hoger.”
“Fietsen! Ik ben echt verslaafd aan wielrennen, zowel zelf de pedalen rondtrappen als het kijken op tv, al is het de herhaling van de Parijs-Roubaix 2002. Jaarlijks hoogtepunt is de Longest Day, op de langste dag van het jaar zoveel mogelijk kilometers fietsen. Ja, iedere tocht wordt beëindigd of onderbroken voor koffie met appeltaart of een Isid’Or op het terras.”
“Over de gehaktstaven van het tankstation praat ik niet meer. Houd het maar op het bingen van Below Deck op Netflix.”
WOUTER WESTSTRATE
“Zonder ontbijt ga ik niet de deur uit. Een simpele boterham met pindakaas, een gezonde shake, overnight oats, een stapel pannenkoeken of een uitgebreid English Breakfast met roerei en bloedworst. Ontbijten vind ik soms nog wel lekkerder dan het avondeten!”
“Als geboren Zeeuw en kleinzoon van een aardappelboer is dit een simpele keuze.Ik moet minimaal eens per maand terug naar mijn roots om de zee te zien en te ruiken.”
“Een pan Zeeuwse mosselen bij een strandtent na een dagje strand met een ijskoude pint erbij. Is het geen strandweer, dan ga ik voor hete bliksem met hazenpeper.”
“Een pan Zeeuwse mosselen bij een strandtent na een dagje strand met een ijskoude pint erbij. Is het geen strandweer, dan ga ik voor hete bliksem met hazenpeper.”
“Champagne aan het begin van de avond en aan het einde. Koffie: Zo sterk mogelijk en zwart. Bier: Tripel Karmeliet. Shotje: Tequila. Cocktail: Pisco Sour, eigenlijk alle sours. Gedistilleerd: Bruine rum zonder ijs.”
“De mooiste maaltijd eet je met mensen van wie je houdt. Ik ben voor altijd verpest door de sushi van Yamazato die ik at met mijn gezin, dat is mijn nummer 1. De Zeeuwse drie sterren van Oud Sluis zal ik eveneens nooit meer vergeten.”
“Mijn hele leven teken ik al graag, de wedstrijden met mijn broer waren berucht. Hij is nu tattoo-artiest. Tegenwoordig liggen mijn blackbook en potloden te verstoffen in de kast omdat ik ben gaan hardlopen. Drie keer in de week met als doel om ooit een marathon te lopen.”
“Witte rijst met boter en suiker, dat is volgens de Indonesische keuken een maaltijd voor baby’s en opa’s. Daarnaast wit brood met stroopjesvet (1 op 1 reuzel en Zeeuwse stroop). Oh ja, meezingen met de Vengaboys.”
WOUTER WESTSTRATE
“Zonder ontbijt ga ik niet de deur uit. Een simpele boterham met pindakaas, een gezonde shake, overnight oats, een stapel pannenkoeken of een uitgebreid English Breakfast met roerei en bloedworst. Ontbijten vind ik soms nog wel lekkerder dan het avondeten!”
“Als geboren Zeeuw en kleinzoon van een aardappelboer is dit een simpele keuze.Ik moet minimaal eens per maand terug naar mijn roots om de zee te zien en te ruiken.”
“Een pan Zeeuwse mosselen bij een strandtent na een dagje strand met een ijskoude pint erbij. Is het geen strandweer, dan ga ik voor hete bliksem met hazenpeper.”
“Een pan Zeeuwse mosselen bij een strandtent na een dagje strand met een ijskoude pint erbij. Is het geen strandweer, dan ga ik voor hete bliksem met hazenpeper.”
“Champagne aan het begin van de avond en aan het einde. Koffie: Zo sterk mogelijk en zwart. Bier: Tripel Karmeliet. Shotje: Tequila. Cocktail: Pisco Sour, eigenlijk alle sours. Gedistilleerd: Bruine rum zonder ijs.”
“De mooiste maaltijd eet je met mensen van wie je houdt. Ik ben voor altijd verpest door de sushi van Yamazato die ik at met mijn gezin, dat is mijn nummer 1. De Zeeuwse drie sterren van Oud Sluis zal ik eveneens nooit meer vergeten.”
“Mijn hele leven teken ik al graag, de wedstrijden met mijn broer waren berucht. Hij is nu tattoo-artiest. Tegenwoordig liggen mijn blackbook en potloden te verstoffen in de kast omdat ik ben gaan hardlopen. Drie keer in de week met als doel om ooit een marathon te lopen.”
“Witte rijst met boter en suiker, dat is volgens de Indonesische keuken een maaltijd voor baby’s en opa’s. Daarnaast wit brood met stroopjesvet (1 op 1 reuzel en Zeeuwse stroop). Oh ja, meezingen met de Vengaboys.”