Setdressing2023-10-19T07:48:01+00:00

SETDRESSING

De foto kan nog zo scherp zijn en het gerecht nog zo smakelijk, zonder de juiste styling blijft het een plat beeld. Onze stylistes zorgen voor de juiste ondergronden en aankleding om ieder beeld naar een nog hoger plan te tillen. Op zoek naar die ene sfeer of dat betreffende bordje, onze styliste zorgt ervoor. De setdresser of styliste is de verbindende factor tussen fotograaf en foodstylist en zorgt letterlijk voor de kers op de taart.

Pasta carbonara in de zomer
Pasta carbonara in de zomer
Pasta carbonara in de zomer

PROPS

Een setdresser doet meer dan alleen maar shoppen bij de leukste winkeltjes en het afstruinen van brocante markten. Uiteraard wil je net dat bijzondere olie kannetje of dat waanzinnig mooie nieuwe bestek op jouw foto’s, maar je wilt ook dat alles goed combineert en dat de verhouding in beeld lekker overkomt. Naast het samenstellen van de props, zorgt de setdresser samen met de fotograaf er namelijk ook voor dat alles in een mooie compositie komt te staan. Door het creëren van laagjes en het spelen met verschillende structuren kom je tot een esthetisch beeld. Een beeld waar je blij van wordt.

Japanse Noodles
Japanse Noodles
Japanse Noodles

Deze merken gingen u voor

Servies voor een strand bar
Servies voor een strand bar
Servies voor een strand bar

DE JUISTE SFEER

De sfeer wordt door veel elementen beïnvloed. Wat is de beeldstijl van de klant, welk product wordt er gebruikt, wat is het gebruiksmoment, in welk land wordt het beeld gebruikt, is het bij een consument thuis of is het voor de food-professional. Serveer je iets uit een foodtruck of eet je het in een sterren restaurant. Aan de hand van deze elementen kies je eerst de onder- en/of achtergrond, afhankelijk van de stand van fotograferen. Vervolgens ga je de set inrichten met alle props, denk aan porselein, tafellinnen, bestek of eetstokjes, of wellicht de keukenspulletjes omdat je een keukensetting hebt gekozen.

VAAK GESTELDE VRAGEN

Hoe bepalen jullie de sfeer?2023-10-03T08:43:39+00:00

Dit doen we samen met jou. Aan de hand van een moodboard, worden door onze setdressers de props bepaald. Op de set hebben we verschillende combinaties klaar staan zodat alle beelden 1 familie worden.

MOODBOARDS

Voor elke shoot zijn de wensen anders, de meest duidelijke manier om te bepalen wat je tijdens de shoot gaat doen is met een briefing. Hierin staat onder andere wat de specificaties voor de fotograaf zijn, welke recepten de foodstylist moet verzorgen, maar ook welke sfeer er gewenst is voor de beelden en welke props écht nodig zijn. Soms wordt er een moodboard door de klant aangeleverd, maar dit kunnen wij natuurlijk ook prima verzorgen.

Carnaval schrobbelèr kruik en steek en confetti
Carnaval schrobbelèr kruik en steek en confetti

FEESTDAGEN

Uiteraard vraagt elk moment om een goede promotie van jouw product. De standaard feestdagen zoals Pasen, Kerst en Oud & Nieuw worden vaak meegenomen tijdens een shoot, maar hoe link je jouw product aan de formule 1? Kunnen we iets verzinnen voor internationale pannenkoekendag? Als je wilt vullen we heel jouw contentkalender met bijzondere beelden die passen bij het moment. Uiteraard zorgt de setdresser voor de juiste props en de foodstylist voor de juiste receptuur..

Ga naar de bovenkant