CONSERVEN
Wat ooit begon als een hobby, groeide al snel uit tot een fulltime baan: wecken. Het eerste product wat destijds gemaakt werd, de piccalilly, is nu nog steeds de grootste hardloper en wordt op vele plaatsen verkocht. Het assortiment aan conserven onder het “Boefkik”-label wordt bepaald door het marktaanbod: wat de boer op dat moment van het land haalt, verwerken we tot een uniek “potje”.
Dé klassieker! Gebaseerd op de originele Britse piccalilly met meer dan 60% knapperige groente uit Middelbeers. Deze zijn gevangen in een kruidige saus met veel specerijen. De perfecte begeleider van vleeswaren, een blokje kaas of als condiment bij een stamppotje.
Een friszure chutney van Oirschotse tomaten en rode ui die perfect past bij een blokje kaas, diverse vleeswaren of gewoon lekker als dip bij de borrelplank. Door de toevoeging van gewelde rozijnen krijgt deze chutney een milde zoete twist.
Frizure en knapperige groente zijn ingemaakt in ons beproefde zoetzuur. Door het gebruik van lekker veel Middelbeerse bietjes in deze conserven zijn de Barpickles knalrood geworden. Een bijzonder alternatief voor het borrelnootje om als knapperig hapje te serveren bij de borrel.
Een rijkgevulde en lekker kruidige Atjar Tjampoer op basis van Brabantse seizoensgroenten. Het is een perfect condiment bij diverse Aziatische gerechten, streetfoodgerechten, in een salade of als zoetzure begeleider bij een borrelplank.
Door het poffen van de bieten, krijgen ze een heerlijk diepe smaak die zelfs aanspreekt voor degenen die niet van bietjes houden. De smaak wordt nog dieper door het gebruik van diverse Aziatische specerijen.
Gemaakt met rode pepers uit Oud Gastel. Sambal Badjak is een gebakken sambal en door de toevoeging van tamarinde en veel gesmoorde ui is deze veel zachter dan de meeste soorten sambal. Nog steeds lekker pittig, maar wel zo dat een lepeltje op je blokje kaas precies de juiste kick geeft.
Een stoere appelcompôte met het frisse van de geraspte sinaasappelschil en een kick van pittige verse gember. Wij noemen het weleens gekscherend “appelmoes voor volwassenen”. De compôte is gemaakt met honing, er is dus geen kristalsuiker aan toegevoegd. De appels die we gebruiken komen van de Philips Fruittuin.
Een zoetzure chutney die perfect past bij een blokje kaas of als condiment bij een pittige maaltijd. Naast de Middelbeerse pompoen en ui hebben we hier Eindhovense appels in verwerkt en als extra twist gewelde rozijnen.
Gesmoorde Middelbeerse sjalotten en het Berkelse trappistenbier gaan perfect samen in deze zachte compôte. Heerlijk bij verse vleeswaren, een stukje kaas of de borrelplank. Roer het zeker ook eens door de jus!
De alom bekende stoofpeertjes van Oma! Zacht gegaard in een zoete rode wijn sap, heerlijk bij een stoofpotje of als dessert.
Enschotsebaan 21A
5056 SR Berkel-Enschot
tel:+31 1 35 33 39 63
Vughterstraat 59
5211 EZ ‘s-Hertogenbosch
tel:+31 7 36 12 12 44
Oirschotsebaan 6
5062 TE Oisterwijk
tel:+31 1 35 28 20 59
Hoogstraat 82-B
4901 PK OosterhouT
tel: +31 1 62 69 64 57
Zijstraat 25
5176 NG De Moer
tel: +31 6 27 26 87 09
CONTACT
INFORMATIE
Joost van Roosmalen
info@boefkik.nl
+31 6 14 36 48 63
VIND ONS
Boefkik B.V.
Herastraat 43-08
5047 TX Tilburg
www.boefkik.nl
Kvk: 69420866
BTW: NL857868573B01
IBAN: NL39RABO0322173795