Uw restaurant ook op deze site? Voeg zelf uw gegevens toe.

Voeg restaurant toe!

Op zondag 15 maart kwam het bericht van de Nederlandse overheid dat alle horeca na 18.00u haar deuren diende te sluiten tot minimaal 6 april. Een begrijpelijke oproep, maar met zeer veel consequenties voor de horeca-ondernemers, hun medewerkers en hun toeleveranciers. Direct ontstonden vele initiatieven om afhaalmaaltijden, bezorgmaaltijden en aangepaste cadeaubonnen te ontwikkelen. Echter, een centrale plaats waar dit te vinden is, was er tot op heden nog niet. Om onze support aan onze horecavrienden te tonen, is www.horecasteun.nl online gegaan. Hiermee willen we iedereen in Nederland één centrale plek bieden waar al deze initiatieven te vinden zijn, duidelijk gesorteerd en voor alle getroffen horecabedrijven die zelf een weg zoeken in deze moeilijke tijden.

Via het menu kun je zelf via diverse categorieën zoeken naar jouw ideale maaltijd of cadeaubon. Aangezien het zeer snel schakelen is geweest, zal de site continu worden aangepast naar de wensen van de horeca-ondernemers en de consumenten die er op zoeken. Vergeef ons dan ook de schoonheidsfoutjes, het is onze manier om de horeca een hart onder de riem te steken.

Om deze site zo compleet mogelijk te krijgen, hebben we de hulp van alle horeca-ondernemers nodig. Vul het formulier dat je aantreft in deze link in en nog dezelfde dag zullen jouw gegevens en mogelijkheden op deze website staan.

Laten we hopen dat horecasteun.nl zo snel mogelijk weer offline kan!

Met heel veel smakelijke groeten,
Joost en Wouter

Boefkik.nl

horecasteunpuntnl@boefkik.nl

BOEFKIK
BOEFKIKCreative Food Studio
Wij als bedrijf zijn net als de horeca keihard getroffen door de effecten van het coronavirus. De afgelopen dagen zijn vrijwel al onze opdrachten compleet verdampt. De tijd die daarmee is vrijgekomen, besteden we nu geheel belangeloos aan Horecasteun.nl, een website waarop we alle initiatieven van de horeca in Nederland willen bundelen om door deze zware tijden te komen.
horeca #samensterk
horeca #samensterk#horecastaystrong
WeCareNL
Bedankt de zorg – red de horeca!
Help je de horeca een handje? Of waardeer je de helpende hand van de zorg? Nu kan het allebei tegelijk!

Medewerkers in de zorg draaien dubbele diensten. Onder veel stress werken zij onvermoeibaar door om ons land te redden van het corona-virus.

Restaurants en cafés moeten door het corona-virus op slot. Velen proberen door creatief te zijn een klein beetje inkomsten te krijgen, maar de financiële gevolgen zijn gigantisch.

WeCareNL geeft jou de mogelijkheid om twee vliegen in één klap te slaan! Doneer een lokale horeca waardebon aan mensen in de zorg! Zo kunnen zij de verloren quality time met vrienden en familie inhalen en heeft de horeca in deze periode toch nog inkomsten. Bovendien kies je voor welke stad je donatie is, zo komt je geld lokaal terecht.

Bedank de zorg, red de horeca! Samen zet Nederland de schouders eronder. Doe jij mee? Doneer op www.wecarenl.nl

horeca #samensterk
horeca #samensterk#horecastaystrong
Over ons, Horeca Samen Sterk

‘Horeca Samen Sterk’ is een initiatief van online horeca groothandel Bidfood en betaalplatform Intersolve. ‘Horeca Samen Sterk’ helpt horecabedrijven kosteloos en op een veilige manier bij het aanbieden van cadeaukaarten aan hun gasten.

Intersolve is het betaalplatform achter alle restaurantkaarten in Nederland en als Elektronischgeldinstelling in het bezit van een vergunning van de Nederlandsche Bank. Betalingen via Intersolve zijn daarom veilig.

100% van uw cadeaukaart tegoed wordt binnen 1 week naar de door u gekozen horecagelegenheid overgemaakt. Intersolve en Bidfood beschikken vanaf dat moment dus niet meer over de gelden.

‘Horeca Samen Sterk’ heeft als doel de Nederlandse horeca financieel te ondersteunen tijdens de periode van sluiting wegens het coronavirus. Wanneer er onverhoopt toch sprake is van faillissement bij de door u gekozen onderneming, dan ligt het risico bij u als donateur.

Bidfood en Intersolve faciliteren enkel het platform en staan nadat de betaling aan de door u gekozen onderneming voldaan is niet garant voor uw aankoop of donatie. We gaan er echter vanuit dat mede dankzij uw steun, uw favoriete horecagelegenheid goed uit deze crisis komt en u binnenkort van harte kan verwelkomen!

#samensterk

www.horecasamensterk.nl

Het appeltje voor de dorst
Het appeltje voor de dorst
Corona raakt ons allemaal! Waar het virus om zich heen grijpt en slachtoffers maakt, zijn de gevolgen voor een veel grotere groep mensen te voelen. Iedere huiskamer wordt op zijn eigen manier geraakt door dit drama.

Voor hen die geraakt zijn en de klappen maar moeilijk op kunnen vangen hebben wij “Het appeltje voor de dorst”. Samen met verschillende partners slaan wij (uiteraard denkbeeldig) voor hen de handen ineen. Producten van de Sligro en Makro, hulp van verschillende koks uit de omgeving, fotos van Ad Verrijken, bezorgbusjes en hopelijk nog veel veel meer. Alles wordt belangenloos uit de kast gehaald om dit voor hen die het nodig hebben mogelijk te maken.

Al deze inzet en giften zullen zich de komende week vertalen naar tientallen, misschien wel honderden verse maaltijden welke onder leiding van team De Rozario zullen worden bereid en worden rondgebracht naar hen die het in Helmond het hardst nodig hebben.

“Dit is toch prachtig! Ik hoop op een sneeuwbal welke zo lang als nodig blijft rollen en zo nodig alleen maar groter zal worden. Alle hulp is welkom”, aldus Jermain de Rozario, eigenaar van restaurant De Rozario in Helmond.

www.hetappeltjevoordedorst.nl/

Bordje voor onze helden
Bordje voor onze helden
Sterrenmaaltijd voor de hardwerkende helden!
Premier Rutte vroeg ons oog te hebben voor elkaar en dan vooral voor onze ouderen. De werknemers in de zorg redden levens, maken overuren, houden samen met het onderwijzend personeel, schoonmakers, de werknemers in de supermarkten, de politie en de brandweer Nederland draaiende. Geef onze ouderen én die helden en hun collega’s een (smakelijk) steuntje in de rug. Trakteer ze én hun afdeling op een sterrenmaaltijd!

www.bordjevooronzehelden.nl

etenover.nl
etenover.nl#horecastaystrong
Op zondag 15 maart zijn we in samenwerking met foodservice leveranciers gestart met het bouwen van het non-profit platform etenover.nl. Vanmorgen zijn we live gegaan. Met dit noodplatform willen we horecaleveranciers helpen om hun onverkochte voorraden in deze corona-tijden weg te werken. Via het platform bieden leveranciers en producenten horecakwaliteit producten rechtstreeks aan de consument tegen schappelijke prijzen. Deel alsjeblieft dit initiatief. #horecastaystrong

www.etenover.nl

Help het stamcafé de Coronacrisis doorterwijl je vanuit huis een hilarische pubquiz speelt!
Help het stamcafé de Coronacrisis doorterwijl je vanuit huis een hilarische pubquiz speelt!
Alle horecagelegenheden hebben tijdelijk de deuren moeten sluiten. Dit kan voor hen natuurlijk flinke gevolgen hebben. Wil jij straks nog een biertje kunnen drinken in je favoriete kroeg? Of eten in dat overheerlijke restaurant op de hoek?
Doe dan mee aan de benefietquiz van aanstaande zaterdag. Zo help je je favoriete horecagelegenheid deze moeilijke tijd door. Je bepaalt namelijk zelf welke horecagelegenheid je wilt steunen!
Online benefietquiz op zaterdag 21 maart om 20:00 uur
Via een livestream worden er 60 vragen afgevuurd waarbij zeker 20 leuke filmpjes aan bod komen. Je kan net als in de kroeg spelen met jouw quizteam. Niet door bij elkaar te zitten, maar wel door met elkaar te communiceren in een groeps-app of via de telefoon.
De antwoorden stuur je in via een formulier op onze website. Na de quiz hopen we binnen een dag de eindstand van de quiz bekend te kunnen maken.

www.deanderequiz.nl

SVH
SVHStay Home Hospitality Academy
Alle horecamedewerkers die thuis zitten kunnen vanaf nu aan de slag met het grootste e-learning platform voor de horeca, dat een maand gratis gebruikt kan worden.
www.stayhomehospitalityacademy.nl

De licenties voor keuken, bediening en fastservice zijn volledig opengesteld!
Wij staan, samen met KHN – Koninklijke Horeca Nederland, achter de Nederlandse horeca en nemen onze verantwoordelijkheid voor de mooiste branche die er is.
Een nog groter aanbod om ondernemers en werknemers zo goed mogelijk te helpen volgt snel!

Tilburgse lijst met restaurants die tijdens de crisis ook bezorgen.
Foodie, vriendin van de horeca en influencer Anne de Graaf houd een actuele lijst bij van Tilburgse restaurants die nu ook bezorgen tijdens de crisis. De lijst wordt continu aangepast.

www.annetravelfoodie.com

bySam Serious foodie
bySam Serious foodieserieuze lijst met restaurants
“Vorige week waren er al een paar early adapters die aankondigden over te schakelen op thuisbezorgen van hun normaliter fine dining gerechten. Zo hees Michelinchef Joris Bijdendijk zichzelf al in een bezorgpakje en ging op de foto met een matching fiets. Dus operatie sterrenchef-maaltijd-op-de-bank wordt zo wel heel erg easy peazy. Ook Restaurant Rijsel, Scheepskameel en Ben Cohen bieden thuisbezorgen aan. Ik verwacht dat er nog veel meer horecazaken overschakelen op thuis bezorgen.”

Bezoek

www.bysam.nl voor de actuele lijst en reviews van de bezorgde maaltijden.

#HelpdeHoreca
#HelpdeHoreca
Koop een waardebon bij jouw favoriete horecazaak.

Door de sluiting van de horeca, zitten horecazaken tijdelijk zonder inkomsten.

Help jouw favoriete horecazaak door een waardebon te kopen. Zo kunnen zij nu de huur blijven betalen en heb jij straks iets leuks om naar uit te kijken zodra de deuren weer open gaan.

Vanaf zaterdag kun je jouw waardebon bestellen op deze website. Houd deze pagina dus in de gaten en #helpdehoreca

http://www.helpdehoreca.nl

Koppert Cress
Koppert CressNo Cress to Waste
HELP! Het doet ons veel pijn om goed product weg te moeten gooien en heel veel pijn om onze eindgebruikers (chefs/restaurants/horeca) in deze positie te zien. Wij denken graag met jullie mee! Heb je ideeën/suggesties of hulp nodig? Laat het ons weten via WhatsApp (06-12 04 41 85)
Koken met sterren
Koken met sterrenEdwin Vinke
Tweesterrenchef Edwin Vinke stopt niet met koken nu zijn restaurant in Hoofdplaat verplicht gesloten is vanwege het coronavirus. Hij gaat dagelijks een eenvoudig gerecht maken en deelt bereidingswijze en receptuur op Youtube.

Youtube kanaal

Pop-Up KraftKroeg
Pop-Up KraftKroeg
Zolang de sluiting van de horeca duurt organiseren wij iedere vrijdag van 16:00-17:00u een virtuele borrel: De PopUp KraftKroeg. Wil jij een plekje in onze virtuele kroeg? Iedere vrijdag om 16:00u posten we een link van Skype op onze socials waarmee je als gast in onze kroeg kunt komen. We gaan vrijdag 20 maart voor het eerst live! Omdat we onze tap niet open kunnen gooien voor jullie, gooien we ons kantoor open als take-away, dus zorg dat je voor de borrel wat Kraft in huis hebt. Eerste rondje is van ons. Uiteraard kun je ook naar een van de lokale ondernemers om wat lekkers te halen! Wil je het toch direct van de bron: Bestel je bier via info@kraftbier.nl of stuur ons een bericht via Facebook of Instagram.

www.kraftbier.nl

HORECANEDERLANDTV
HORECANEDERLANDTVHallo HORECA, wat doe jij?
De horeca zit gedwongen in een lockdown door het coronavirus. De zorgen over de sector zijn groot. Hoe nu verder? In het liveprogramma ‘Hallo HORECA, wat doe jij?’ praat presentator Roelof Hemmen aan tafel met topchefs, politici, wetenschappers en artiesten over de toekomst van de horeca. Betekent het coronavirus het einde van een tijdperk?

Kijk ‘Hallo HORECA, wat doe jij?’ op vrijdag 20 maart om 20:20 uur via de livestream op

www.horecanederland.tv

De grootste virtuele VrijMiBo van Nederland!
De grootste virtuele VrijMiBo van Nederland!
Wij organiseren morgen de eerste virtuele VrijMiBo van Nederland. Er komen op dit moment bijna 1000 mensen naar het event. We hebben in een online omgeving opgezet via Discord waar je verschillende kamers ingericht zijn waar mensen kunnen borrelen. Van karaoke 🎤 tot een game room het is allemaal aanwezig. We hebben mensen opgeroepen om tijdens hun borrel/avondeten bij hun lokale horeca te bestellen.

Aanmelden